|
.
Sada je: 27 tra 2026 14:30. | Zadnji put si ovdje bio: 27 tra 2026 14:30. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
| Autor |
Poruka |
|
Argon
|
Naslov: Protank 2 Pomoć i savjeti Postano: 13 pro 2013 11:13 |
|
|
|
Imam Kanger Protank 2 koji je počeo stvarati probleme. Slab mi je protok zraka, mijenjam grijače, perem ga ali opet ništa. Jako, jako treba povući da krene uvlačenje pare. Zna li tko u čemu je problem?
|
|
 |
|
 |
|
Max_ZG
|
Naslov: Re: Protank 2 Pomoć Postano: 13 pro 2013 11:27 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 23 svi 2013 20:01 Postovi: 4308 Lokacija: Zagreb, Šalata
|
|
Protank 2 vuče zrak kroz dvije rupice iznad navoja. One mojaju biti otvorene, ako nisu nema zraka. Probaj vidjet malo iglicom da ti nisu zaštopane. Možda si krivo složio setup pa si ih blokirao. Nema tu neke velike mudrosti.
_________________ There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot. ><((((º>-------------------------------------------   Modovi, akrilni stalci i 3D printanje
|
|
 |
|
 |
|
Dalmat
|
Naslov: Re: Protank 2 Pomoć Postano: 13 pro 2013 15:04 |
|
Pridružen: 16 kol 2013 22:43 Postovi: 1083 Lokacija: Zagreb, Maksimir
|
|
Ako koristiš onaj ukrasni prsten za "podržavanje" protanka pomaže na njemu proširiti i/ili dodati rupe, znam da je meni nekad bio problem ovisno kako su se poravnale sa rupama od protanka...
_________________ DalmatDaily drive: Russian 91%, Kayfun Lite Plus V2 klonjara, FT Nemesis x 2,Ostalo: IGO-L x 2, ZMAX v3, Vamo V5, Chi You + AIOS hibrid, ASTRO + AIOS hibrid, Russian 91% klonjara, Taifun GT + ASTRO, Evolve Kick 
|
|
 |
|
 |
|
MilliVanili
|
Naslov: Re: Protank 2 Pomoć Postano: 15 sij 2014 14:42 |
|
|
|
Meni je Protank II isto počeo raditi probleme. Naime, počeo je jako 'prokišnjavati', stalno se čuje grgljanje i ne pari više tako dobro. Doduše, primjetio sam da to nije slućaj sa svim tekučinama. Najviše kada stavim French Pipe. Ima tko kakvo rješenje?
_________________ SX Mini M Class;eVic Mini;Cana30silver;SVD;ZNA50;Nemesis,Astro,KayfunV4;Russian91%,TaifunGT(ft);Subtank Mini;Mutation X V2(cl)
|
|
 |
|
 |
|
Firestarter
|
Naslov: Re: Protank 2 Pomoć Postano: 15 sij 2014 18:08 |
|
|
Imao sam isti problem, Protank kao da je zaštopan. Stvar je u lošim grijačima, odnosno gumici na samom dnu grijača. Gumica je na njima silikonska i kod šarafljenja na bateriju dolazi do njene kompresije i širenja u stranu. http://imgur.com/YU7tEUTRješenje je da grijač skineš sa baze, pritisneš na stol (vidjet ceš kako se gumica širi u stranu) i skalpelom ošišaš višak. Nakon operacije vratiš grijač u bazu protanka i pariš!
|
|
 |
|
 |
|
.....
|
Naslov: Re: Protank 2 Pomoć Postano: 16 sij 2014 14:06 |
|
|
Protank II vidim kao još jednu u nizu mojih promašenih investicija, za sprečavanje dry hitova, grgljanja i sl. neugodnosti najviše mi je pomoglo: - nadosipavanje liqvida čim se spusti do pol tanka, često čak i malo prije i prije (mojih cca 3 ml potrošnje znaci 2put dnevno dolijem) - držanje što okomitije da je grijač konstantno natopljen - povuč max 4-5 dubokih hitova i ostavit na minut - dva da ne grglja - čišćenje kontakata jednom dnevno (dost je i suhom maramicom prebrisat) Inaće, ne zajebavam se s pranjem grijaća, repariranjem i sl., kupim si 8 kom za 150 kn i mir 2 mj 
|
|
 |
|
 |
|
MilliVanili
|
Naslov: Re: Protank 2 Pomoć Postano: 16 sij 2014 14:07 |
|
|
Firestarter je napisao: Imao sam isti problem, Protank kao da je zaštopan. Stvar je u lošim grijačima, odnosno gumici na samom dnu grijača. Gumica je na njima silikonska i kod šarafljenja na bateriju dolazi do njene kompresije i širenja u stranu. http://imgur.com/YU7tEUTRješenje je da grijač skineš sa baze, pritisneš na stol (vidjet ceš kako se gumica širi u stranu) i skalpelom ošišaš višak. Nakon operacije vratiš grijač u bazu protanka i pariš! Hvala na odgovoru! Budem isprabao tu metodu 
_________________ SX Mini M Class;eVic Mini;Cana30silver;SVD;ZNA50;Nemesis,Astro,KayfunV4;Russian91%,TaifunGT(ft);Subtank Mini;Mutation X V2(cl)
|
|
 |
|
 |
|
friki
|
Naslov: Re: Protank 2 Pomoć Postano: 16 sij 2014 14:13 |
|
Pridružen: 13 stu 2013 14:02 Postovi: 405 Lokacija: Zagreb, Trešnjevka
|
|
Imala sam isti problem - zaštopan dotok zraka, a i gubitak okusa nakon 2/3 poparenog tanka. Malo prčkanja i čišćenja je pomoglo, iglicom sam malo pročačkala rupice ali najviše me spasila promjena sa silica wicka na Lola pamuk. Izbacila sam i flavor wickove, i okus je puno izraženiji i bolji. Mogu pariti bez problema i gubitka okusa sve do zadnje kapi na pamuku.
|
 |
|
MilliVanili
|
Naslov: Re: Protank 2 Pomoć Postano: 16 sij 2014 14:15 |
|
|
..... je napisao: Protank II vidim kao još jednu u nizu mojih promašenih investicija, za sprečavanje dry hitova, grgljanja i sl. neugodnosti najviše mi je pomoglo: - nadosipavanje liqvida čim se spusti do pol tanka, često čak i malo prije i prije (mojih cca 3 ml potrošnje znaci 2put dnevno dolijem) - držanje što okomitije da je grijač konstantno natopljen - povuč max 4-5 dubokih hitova i ostavit na minut - dva da ne grglja - čišćenje kontakata jednom dnevno (dost je i suhom maramicom prebrisat) Inaće, ne zajebavam se s pranjem grijaća, repariranjem i sl., kupim si 8 kom za 150 kn i mir 2 mj  Za 150 kuna možeš ih kupiti deset a ako imaš dobre pregovaračke sposobnosti dalo bi se i više!
|
|
 |
|
 |
|
.....
|
Naslov: Re: Protank 2 Pomoć Postano: 16 sij 2014 19:29 |
|
|
MilliVanili je napisao: ..... je napisao: Protank II vidim kao još jednu u nizu mojih promašenih investicija, za sprečavanje dry hitova, grgljanja i sl. neugodnosti najviše mi je pomoglo: - nadosipavanje liqvida čim se spusti do pol tanka, često čak i malo prije i prije (mojih cca 3 ml potrošnje znaci 2put dnevno dolijem) - držanje što okomitije da je grijač konstantno natopljen - povuč max 4-5 dubokih hitova i ostavit na minut - dva da ne grglja - čišćenje kontakata jednom dnevno (dost je i suhom maramicom prebrisat) Inaće, ne zajebavam se s pranjem grijaća, repariranjem i sl., kupim si 8 kom za 150 kn i mir 2 mj  Za 150 kuna možeš ih kupiti deset a ako imaš dobre pregovaračke sposobnosti dalo bi se i više! skupljaju se pare za neki RBA i mod, nadam se da mi nakon zadnje kupnje više neće trebati 
|
|
 |
|
 |
Sada je: 27 tra 2026 14:30. | Zadnji put si ovdje bio: 27 tra 2026 14:30. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot*, Google [Bot] i 0 gostiju. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |