|
.
Sada je: 27 tra 2026 12:39. | Zadnji put si ovdje bio: 27 tra 2026 12:39. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 3 post(ov)a ] |
|
| Autor |
Poruka |
|
fek0
|
Naslov: Škola Parenja - tekstovi Postano: 05 ožu 2014 13:24 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 27 pro 2013 19:47 Postovi: 3397 Lokacija: Zagreb, Botinec
|
SAT PRVI„Dobar dan djeco! Sjednite, ne morate ustajati.“ reče profesor ulazeći u prostoriju koja je lagano bacala na dotrajalost i vlagu u trošnim zidovima. „Moje ime je Fek i po novoj direktivi Ministarstva zdravlja, kulture i gubljenja vremena, a u skladu sa Kurikulumom zdravstvenog odgoja u školama, predavat ću vam novi predmet naziva Parenje“. Nastade žamor u učionici. Sramežljivi pogledi dječaka i curica su se počeli susretati poskrivečki te se većina njih počela nervozno namještati u klupama koje su lak vidjele još za vrijeme druga Tite. „No, no...dajte se smirite. Takva je odredba i pomirite se s time, bez obzira na svoja religijska ili neka druga uvjerenja...uostalom, nikoga ja ne mislim zadržavati na satu. Tko hoće, neka slobodno pređe u učionicu do ove na Vjeronauk.“ Pogledom pređe po učionici i zadovoljno digne kut usne. Nitko nije krenuo prema vratima. Ipak, i sam se osjećao nervoznim...kako i ne bi, pa ta djeca su tek zašla u srednje godine, a već ih se bombardira ovakvim stvarima...čitavu noć je probdjeo izrađujući plan plan nastave za prvi sat. Okrenuo se prema iznenađujuće čistoj ploči, uzeo glanc novu kredu u ruke i počeo. „ Dakle da počnemo. Svi smo upoznati preko medija sa zdravstvenim benificijama Parenja kao takvog, tako da nećemo previše o tome...imate skripte uvaženog profesora Kinte i kod kuće pročitajte o tome. Ovih par prvih satova ćemo se baviti samim osnovama Parenja.“ Škriputavim pokretima nove krede napiše na ploči „e baterija ili mod“. Okrene se prema djeci te malo zastane dok nevještim rukama nenaviklim na pisanje upišu u bilježnicu informaciju sa ploče. „Svi moraju odnekud početi, ali što izabrati? Uglavnom se sve svodi na osobni izbor, kao i sve u ovom sportu. E baterija...npr. Ego, je mala, tanka, stane u džep i bez puno prtljanja na nju našarafite prvo što kupite u trgovini i parenje počinje. Ipak, nije baš sve tako jednostavno...“. Okrene se prema ploči i napiše: Ego 1100mah  Ego Twist 1100mah  „Da odmah objasnimo...prva baterija daje više manje konstantan reguliran napon od 3.7 volti. To je dovoljno za ajmo reći, kakvo takvo parenje. Problem je u tome što nemate nikakvu kontrolu u načinu parenja. Baterija daje tu voltažu, grijač se zagrijava i to je to. Ima i jeftinijih verzija ove baterije koje nemaju regulirani napon, nego baterija kad je puna daje 4.2v, vrlo brzo padne na 3.7v, tu se zadrži neko vrijeme dok ne padne na 3.2v te vam prekidač počne naizmjence paliti i gasiti lampicu, dajući vam do znanja da je došlo vrijeme punjenja. To su bezveze baterije koje ne želite kupiti. Ove prve su kudikamo bolji izbor...problem je što većina prodavača u našoj državi uopće nema pojma što prodaju pa ako ih pitate nešto u vezi ovoga o čemu pričam, blijedo će vas gledati.“ Krajičkom oka spazi jednog dječaka koji pognute glave nešto kopa na stolu. „Ti tamo...da ti, kaj me gledaš tako...ustani se!“ Dječak se ustane nervozno pogledavajući prema sadržaju svoga stola. „Kako se zoveš?“ „Valter gospodine!“ „Donesi to sa stola Valtere“ „Ali...“ započne dječak protestirati, ali ipak skupi komade željeza sa stola i iz zadnje klupe dopuže do profesorovog stola te iznimno laganim pokretima položi čudne komade čelika. „Ohohohoho, gospodine Valter! Pa vi ste već napredni! Vidim, vama će prvih par sati biti iznimno dosadni. Jel' to klon ili original?“ „Original gospodine!“ prkosnim pogledom odgovori dječak, krajičkom oka pazeći da koji dio ne dobije noge. „Tako znači...ništa, sakupite to i nastavite sa poslom...samo nemojte ometati drugu djecu...ima ih koji prvi put čuju za ovo, znate“ Bez riječi dječak pažljivo pokupi dijelove sa stola i uputi se u zadnji red mrmljajući sebi u bradu kako treba probušiti i ugurati žičicu. „Dakle da nastavimo. Druga baterija...“ okrene se i pokaže rukom na rečenicu ispod prve „...je već nešto naprednija verzija prve. Naime, Twist baterija ima na dnu poklopac koji se može okretati i tako možete mjenjati voltažu koju baterija daje grijaču u rasponima od 3.2, 3.8, 4.3 i 4.8 volt. Tu se već možemo početi igrati i namjestiti kako vama odgovara. Kao što rekoh, sve je to individualno nekom paše više volti, nekom manje...ova baterija početniku daje bar nekakav izbor.“ Glasna zvonjava prekine profesora u tijeku misli. „To bi bilo sve za danas. Molio bih vas da dobro pročitate skripte koje imate pred sobom. Idući put ćemo govoriti o osnovnim atomizerima...i ponesite opremu koju imate, ako ju imate, tako da možemo pokazati onima koji još nemaju ništa. I molim vas, donesite tekućinu sa 0 miligrama...ne želim povraćanje u učionici. To bi bilo sve za danas.“ Nastade guranje pred vratima učionice i glasni smijeh i žamor uz škripu stolica. Fek obriše orošeno čelo...ispalo je bolje nego je zamišljao. MOLIM DA KOMENTARE NA OVU TEMU PIŠETE U TEMU - Škola parenja - komentari
_________________ http://journey-liquids.commod: VT200,VTC mini, Elitar,Mini volt,Paps v4, SMPL v2, Vapor Giant, Nemesis, Dimitri,IPV5 Atty: Fogger v2, Kayfun lite v2+, Nextiny, YEP v2, Origen little,FEV v2, Taifun GT,GS i GLS, Fogger mini, Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant
Zadnja izmjena: fek0; 05 ožu 2014 13:57; ukupno mijenjano 1 put/a.
|
|
 |
|
 |
|
fek0
|
Naslov: Re: Škola Parenja Postano: 06 ožu 2014 11:43 |
|
 |
| Moderator |
 |
|
SAT DRUGINjegovanom rukom uhvatio je hladnu kvaku vrata učionice. Nije mogao da ne primjeti maleni natpis "Parnjača", napisan kemijskom olovkom na desnom štoku koji je, izgleda, lokalnim štakorima služio za brušenje sjekutića. "Profesore, stanite!" začuje napola mutirajući glas negdje iza ledja. "Jel' može pomoć?" Fek se okrene i 10 metara niže spazi dječaka sa par čuperaka dlaka na licu i dvije ogromne torbe. "Reci dečko, ti se na neki put spremaš?" nije očekivao toliku težinu u torbama...sine mu kroz glavu da možda mali misli pobit sve u školi, k'o oni ameri poremećeni...tko zna što ima u njima. "Pa rekli ste zadnji put da donesemo što imamo od osnovnih atomizera...a meni taman došlo sa quickshot-a kaj mi je stari naručil...par sitnica" Iako je bio atletski građen, čvrstih mišića i tijela za koje bi mnogi prolaznik namjernik rekao da je atletski građeno i čvrstih mišića, borio se sa torbama svom snagom. "Daj otvori vrata...Spavle, jelda?...kako si to uopće dovukao ovdje?!? pa tu ima 20 kila po torbi." Gledajući u pod, Spavle obriše nos o rukav ostavljajući vlažnu crtu na materijalu košulje. "Pa kažem vam da mi je to sad došlo...nisam stigao rasortirati stvari...uostalom nek vide kaj sve ima" Dječak otvori vrata i njih dvojica uđu unutra. Naravno, pričanje u učionici se prekine kao nožem odrezano iako izgleda da nisu bezveze pričali, s obzirom da je bar pola stolova u učionici imalo opremu za parenje...očigledno su se filozofske rasprave vodile vezane uz to. Razgibavajući prste na rukama u koje se polako počela vraćati krv, Profesor započne: "S obzirom da je Spavle donio pola Hong Konga u učionicu, uzet ćemo par primjeraka atomizera potrebnih za današnje predavanje. Ajde budi dobar pa od svake vrste attya donesi po jedan molim te" "Kaj od svakog proizvođača po jedan ili?" zapita dječak saginjući se prema torbama. "Ma ne...par kangera kakav top coil i kartić...tek toliko za objašnjavanje" "Aha...pa kaj niste odmah rekli" reče Spavle koračajući prema profesorovom stolu i vadeći par atomizera iz desnog džepa traperica. " Evo tu ima svašta...to mi je onak, umjesto pikula." uz metalni zveket atomizeri se zakotrljaju po stolu. Srećom, stol je bio u vagu. "Znači..." okrene se profesor prema učenicima dok se Spavle vraćao na svoje mjesto. "...kad smo već kupili jednu od onih sranj...baterija od prošli puta, bilo bi lijepo neki vrag i zašarafit na nju. Danas pričamo o atomizerima za početnike." okrene se vojnički, stopalima prema ploči i počne škrabati: Kanger mini Protank 2  Cartomizer  Vivi Nova top coil clearomizer  Prejako stisnuvši, puče mu kreda na pola. Iznerviran, baci ju na pod i skrši bijesno nogom te uzme drugu u ruku i dovrši pisanje. Okrene se prema učenicima skenirajući pogledom ne bi li našao kakvog nejakog učenika. "Trebam dobrovoljca!!" Svi digoše ruke u zrak osim jednog u trećem redu slijeva, koji je sjedio pokraj djevojčice sa nekim čudnim lutkicama...podjećale su ga na nakupinu Chucky lutaka, te ga to nakratko vrati u djetinjstvo... "Jedini ti nisi digao ruku...kako se zoveš?" okrene se prema dječaku koji je nezainteresirano gledao kroz prozor prema skupini 30-godišnjakinja koje su se tukle oko toga koja će prije na ljuljačku...rasna crnka je dobijala porciju cipele od velike ali ipak krupne plavuše zamamnih očiju. "Proszę?" odgovori dječak čudnim naglaskom. "Dođi dječače...kako ti je ime?" - "Oprostitćeš, negovorila baš najboljšćešć Chorwacja...nazywam się Cheslav, gospodin profesor....šćeš" odgovori mu dječak trzavog pogleda. "Ne trebam te da pričaš...trebam dobrovoljca da glumi hostesu. Evo ponio sam haljinicu, pa daj navuci to prek ovih farmerica i uzmi ovaj atomizer prvi slijeva te kreni od učenika do učenika da svi vide o čemu pričamo. Zaobiđi Valtera...vidiš da ima posla" Dječak u zadnjoj klupi nastavi dalje čekićem nabijati po čeliku, ne obaziravši se na profesorovu opasku. Cheslav navuče haljinicu i zaključi da mu baš dobro stoji te frkne nosom. "Ovo je Cartomizer...kreni Cheslave,ajde dobar dečko... ništa posebno, najobičnija tubica koja ima grijač u sebi i spužvicu oko njega. Skinete gumicu sa vrha, nakapate tekućinu 5-10 kapi, ovisno o kapacitetu samog kartića, pričekate malo da se ravnomjerno tekućina rasporedi, zašarafite na Egicu i parite. Naravno, prije toga nataknete na vrh usnik. Vrlo jednostavan uređaj, koji se može kupiti svagdje, jeftin je i trgovci ga zato reklamiraju kao jednokratni uređaj. Što naravno, nije istina. Kad se tekućina potroši, stavite ga pod mlaz vruće vode, propušete sa strane konektora koliko god je moguće i ostavite da se osuši. Uzmete drugi i parite, a ovaj kad se osuši, slobodno možete nekom drugom tekućinom nakapati i nastaviti dalje" "Moja preporuka za one koji žele bez puno zezancije početi pariti." Cheslav se za to vrijeme vratio do stola iščekujući daljnje naredbe. "Ajde, uzmi sad ovaj druuuugi...taaaako dušice, ajde, ajde..." Cheslav veselo odhopše dalje. "Drugi model je Vivi Nova...top coil clearomizer. Ima grijač na vrhu, kod usnika i daje toplu paru. Nisam ga osobno koristio, jedino sam ga par puta probao i ostao iznenađen disfunkcionalnošću istog. Općenito smatram da je top coil sistem inferiorniji bottom coil sistemu, ali sigurno ima ljudi kojima se više ovo sviđa. Osobno mi ide na živce naginjanje čitave e cigarete prema gore zbog natapanja špagica tekućinom. Isto tako, izgleda da dosta ljudi ima problema u mjenjanju špagica...iako je sličan sistem (samo obrnut) kao i na atomizeru kojeg ću slijedećeg pokazati..." "...Kanger mini Protank 2. Ustvari, svi kangeri su više manje isti što se tiče grijača...lako je doći do zamjenskih i nisu skupi. Lako se radi rebuild, po meni ima puno bolji način natapanja špage tekućinom i daje hladniju paru od prije spomenutog. Problem je u čestom curenju ovih tipova atomizera, što na konektor istog ili u usta korisnika...ne pomažu mu ni redovito loše složeni tvornički grijači, za koje vrlo brzo shvatite zašto su toliko jeftini. Kada se malo prihvatite posla i sami složite grijač u Protanku (ili T3S, Evod, i ostalim kangerima), odlično rade i po meni, početniku daju najviše za najmanje novaca. Isto tako, ima iznimno jeftinih kopija poput ovog..." Posegne rukom u džep i izvadi malo plastično govance odvratnog izgleda i nuklearno zelenkaste boje "...GS-H2 clearomizera, koji koristi iste kangerove grijače, sa kraćim dimnjakom, koji rade dobro a ne koštaju više od Cartomizera" "Uvijek gledajte da probate od nekog ove vrste atomizera prije nego kupite bilo koji...ono što nekome paše, ne znači da će i vama biti dobro...opet ponavljam, u ovom hobiju je sve individualno." Fek sjedne u stolicu ne obraćajući pogled na malog Poljaka koji se sklupčao pored njegovih nogu te sa prstom u ustima spavao snom pravednika. Kad je malo bolje pogledao po učionici, shvatio je da barem pola učenika jedva gleda...osim male djevojčice koja je simulirala snošaj sa dvije lutkice za koje nije mogao odrediti koja je žensko a koja muško...i Valtera koji vjerojatno uopće nije slušao ništa od navedenog. "To bi bilo sve za danas djeco...idući put obrađujemo temu e tekućine-đavolji napitak ili nektar bogova" Laganim koracima, da ne probudi mališane, izađe iz učionice i sigurnim koracima odmaršira na WC jer ga je stislo.
_________________ http://journey-liquids.commod: VT200,VTC mini, Elitar,Mini volt,Paps v4, SMPL v2, Vapor Giant, Nemesis, Dimitri,IPV5 Atty: Fogger v2, Kayfun lite v2+, Nextiny, YEP v2, Origen little,FEV v2, Taifun GT,GS i GLS, Fogger mini, Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant
|
|
 |
|
 |
|
fek0
|
Naslov: Re: Škola Parenja - tekstovi Postano: 12 ožu 2014 11:09 |
|
 |
| Moderator |
 |
|
|
INTERMEZZO
„Valtiiiii...“ čuo je nježni ženski glas kroz vrata sobe posute slikama raznog alata po zidovima. „...ajde digni se dušo, zakasnit ćeš u školu.“ Lijeno se dignuo i počeo skidati pidžamu sa srčekima usput bacivši pogled na tehnološko čudo od vekerice kupljenu za 2$ na QuickShotu. Opsuje pod bradu shavtivši da ima još puna 2 sata...a onda se sjetio narudžbe koju mora donijeti u školu.
Brzinom omanjeg klokana skoči sa kreveta i nabrzinu skine pidžamu te navuče omiljenu odjeću izletivši iz sobe. „Pa kam već juriš...pa napravila sam ti pečenog odojka za doručak...“ - „Joj mama daj me pusti...imam posla“ nervozno odmahne rukom hvatajući se za kvaku od ulaznih vrata. „Pazi da ne zakasniš u školu micek!!“ drekne mama dok je Valter već zalupio vratima.
Spustio se stepenicama u podrum te počeo kopati po bočicama koje su sadržavale neke čudne tekućine...uzme onu na kojoj je pisalo „Atmos Lab Cinnamon Cookies flavour“ te stane pred vrata druge prostorije. Nakon skena rožnice, vrata se otvore uz siktaj ulaska svježeg zraka. „Dobro jutro gospodaru“ začuje se iz prostorije dobro osvijetljene neonskim lampama. „Jeste li dobro spavali?“ kaže ugodan monotoni ženski glas. „Joj, Shodan, daj me pusti...nemam vremena, ajmo to obaviti na brzinu.“ – „Kako god želite, gospodaru“ Stane se pred uredja visine odraslog čovjeka koji je imao nekakvu čudnu injekciju sa lijeve strane.
Stroj je imao čudna dva crvena kruga koja su izgledala kao oči...ispod njih u sredini smješten je bio oveći metalni krug na kojem je pisalo „Fire“, dok je iznad „očiju“ bio crni display na koji je trenutno izbacio „SYSTEM: ON“ poruku ispisanu bijelim slovima koja su skrolala u lijevo.
Stisnuo je obadva oka istovremeno dok se nije pojavio meni...izabrao je „LIQUID“ te nakon toga desnom tipkom nabijao po raznim nazivima vrsta tekućina dok nije došao do „CINNAMON COOKIES AL“. „Ja znam da mene to ne boli, ali ipak biste mogli malo lakše prolaziti kroz menu, gospodaru...već mi je jednom ispala tipka i odonda se klima...“ – „Da, da,...oprosti Shodan, moram naći vremena da to namjestim kak se spada.“ „Dakle, CC....opet“ reče Stroj
„Koliko posto arome?“ – „Stavi 3%...bit će u redu“ – „VG? 100%?“ – „Naravno...zar moramo opet kroz to prolaziti?!“ iznervirano drekne Valter stavljajući praznu bočicu od 100ml ispod šprice na malu pločicu koja je izašla iz tijela Stroja. „Pa vi ste me isprogramirali...ja samo poštujem zakonitosti vaših odredbi...gospodaru“ jednolično mu odgovori ženski glas.
„Koliko staro?“ – „A kaj ja znam...stavi 20 dana, on voli malo slađe“ uzme bočicu arome i okrenuvši je naopako, nasadi je na konektor koji je stršao iznad displeja Stroja. Shodan počne ispuštati siktavi zvuk kompresije te nakon 5 minuta, dok je Valter živčano lupkao nogom, začuje se zvuk kao kad mikrovalna završi sa grijanjem. Valter skine aromu sa konektora, i uzme bočicu punu smeđe-naranđaste, guste tekućine te pridje displeju Stroja.
„Hvala, Shodan...ne znam što bih bez tebe“ dok je to izgovarao, poljubi Stroj posred displeja, ostavivši masnu mrlju te trčeći ode iz prostorije na doručak koji mu je majka pripremila.
„Znam, gospodaru...znam“ odgovori Shodan praznoj prostoriji jednoličnim ženskim glasom.
|
|
 |
|
 |
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 3 post(ov)a ] |
|
Sada je: 27 tra 2026 12:39. | Zadnji put si ovdje bio: 27 tra 2026 12:39. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |