Forum    FAQ

.

Početna » Forum za početnike

[ 7 post(ov)a ] 
Autor Poruka
 Naslov: Problem s prematanjem grijaca
 Post Postano: 23 ožu 2014 12:56 

Pozdrav dragi ljudi dobre volje.

Evo da se malo javim s jednim postom u kojem kao i obicno manifestiram svoj danak neiskustva.

Naime od jucer sam krenuo s prematanjem grijaca i po prvi put sam premotao Aspire Nautilusov grijac... koristio sam 8 namotaja i vatu isao sam na single coil i uspjelo je... stvarno je odlican okus pare kao u prici i zadovoljan sam...iako je ispao 3.2 ohma...meni je to ok i zadovoljan sam - drugi put ce biti manje...

Danas sam se odlucio premotati drugi grijac u svojoj vaperskoj karijeri - novi grijac, ali je rekao bih nekako neispravan...tj radi on i pokazuje otpor na modu, ali od prvog povlacenja je okus uzasan: zagoreno-gumeni okus i totalno lose. Radi se o grijacu (vidi sliku dolje, na fotki je lijevo a desno je kangerov) koji je slican kangerovom ali je ipak drugaciji vizualno, iako pase u kangere - dosao je uz noname clearomizer s FTa.

Mislio sam da cu otkloniti problem ako ga pomocu vate sredim kao sto sam jucer napravio s nautilusovim grijacem...
I tako krenem ja, rastavim ga, pripremim si novi khantal, napravim 6 namotaja, lijepo to sve spalim upaljacem, umetnem vaticu, pozicioniram to u kuciste grijaca, kapnem par kapi na vatu,lijepo to sve zatvorim, odrezem visak zicice i vate.... superiska to je to...
nakon toga ga usarafim u bazu i na modu vidim da radi na 1.7 ohma...superiska, napunim mizer s tekucinom, pustim to sve na miru 5 min i krece testiranje....kad ono ugodno iznenadjenje...pare kao u prici, okus odlican..prva liga, nema grgljanja ni curkanja, airflow bas kako meni odgovara...ma bas super...
Eto kazu da sve sto je dobro - kratko traje...nakon 10min parenja na 5w, odjednom se opet pojavio onaj odvratan okus u ustima po zagorenosti i smrad totalni - ukratko neparljivost a i dalje tona pare...

Okus je identican kao s origigi tvornickim setupom na tom grijacu, ali nisam koristio wick nego vatu ito istu vatu koja mi u nautilusovom grijacu radi super kao i isti khantal..

E sada... da li mi moze netko reci u cemu je problem? Jel moguce da je to kuciste od grijaca lose izvedeno pa daje tako los okus... i kako bih to eventualno mogao otkloniti?

slika
bilder kostenlos

Povratak na vrh 

Naslov: Re: Problem s prematanjem grijaca
 Post Postano: 23 ožu 2014 13:00 
Moderator

Meni se čini da je problem u dotoku tekućine, kada si nakapao vatu sve je bilo u redu, a kad si potrošio tu tekućinu nova tekućina nije dovoljno dolazila i pojavila se zagoretina.

Povratak na vrh 

Post Postano: 23 ožu 2014 13:04 

Imao sam to na umu i napravio sam da je vata tanja od origigi wicka koji je bio... takodjer prilikom povlacenja ne osjecam prepreke ili da mi je oslabljen airflow...bas je dobar a i tekucina nije pokvarena - u drugom mizeru je okay okusa

Povratak na vrh 

Post Postano: 23 ožu 2014 13:06 

Meni je bilo slično. Imaš previše vate u coilu i moguće da ti ona gumica dolje smrdi kako ju grijač zagrije. Koji promjer je zavojnica? Meni je dobro na 2 ili 2.2 mm.
Skroz bijele gumice smrde više nego polu-prozine, silikonske. Odreži milimetar gumice koja gleda prema grijaču.

Povratak na vrh 

Post Postano: 23 ožu 2014 13:17 

mateo je napisao:
Meni je bilo slično. Imaš previše vate u coilu i moguće da ti ona gumica dolje smrdi kako ju grijač zagrije. Koji promjer je zavojnica? Meni je dobro na 2 ili 2.2 mm.
Skroz bijele gumice smrde više nego polu-prozine, silikonske. Odreži milimetar gumice koja gleda prema grijaču.

Mislis na ovu gornju gumicu koja je kao "kapica" i "sjeda" na vatu?

Povratak na vrh 

Post Postano: 23 ožu 2014 13:32 

Ne nego na onu donju koja drži kanthal.

Povratak na vrh 

Naslov:
 Post Postano: 23 ožu 2014 13:44 

Odrezao, umenuo novu vatu...1.9mm vata u coilu nisam ju jako natiskao..nego sam je vukao dok se sama ne zaustavi i fixira unutar coila...sve sklopio i zasada je sve ok, pare kao u prici i okus se vratio...namjerno sam nakapao vatu drugom tekucinom, taj okus je nestao i evo sad parim tekucinu iz tanka...vata je poprimila njen okus i zasada sve radi kako treba... THX

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

Povratak na vrh 

[ 7 post(ov)a ] 

Početna » Forum za početnike

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club