Pozdrav dragi ljudi dobre volje.
Evo da se malo javim s jednim postom u kojem kao i obicno manifestiram svoj danak neiskustva.
Naime od jucer sam krenuo s prematanjem grijaca i po prvi put sam premotao Aspire Nautilusov grijac... koristio sam 8 namotaja i vatu isao sam na single coil i uspjelo je... stvarno je odlican okus pare kao u prici i zadovoljan sam...iako je ispao 3.2 ohma...meni je to ok i zadovoljan sam - drugi put ce biti manje...
Danas sam se odlucio premotati drugi grijac u svojoj vaperskoj karijeri - novi grijac, ali je rekao bih nekako neispravan...tj radi on i pokazuje otpor na modu, ali od prvog povlacenja je okus uzasan: zagoreno-gumeni okus i totalno lose. Radi se o grijacu (vidi sliku dolje, na fotki je lijevo a desno je kangerov) koji je slican kangerovom ali je ipak drugaciji vizualno, iako pase u kangere - dosao je uz noname clearomizer s FTa.
Mislio sam da cu otkloniti problem ako ga pomocu vate sredim kao sto sam jucer napravio s nautilusovim grijacem...
I tako krenem ja, rastavim ga, pripremim si novi khantal, napravim 6 namotaja, lijepo to sve spalim upaljacem, umetnem vaticu, pozicioniram to u kuciste grijaca, kapnem par kapi na vatu,lijepo to sve zatvorim, odrezem visak zicice i vate.... superiska to je to...
nakon toga ga usarafim u bazu i na modu vidim da radi na 1.7 ohma...superiska, napunim mizer s tekucinom, pustim to sve na miru 5 min i krece testiranje....kad ono ugodno iznenadjenje...pare kao u prici, okus odlican..prva liga, nema grgljanja ni curkanja, airflow bas kako meni odgovara...ma bas super...
Eto kazu da sve sto je dobro - kratko traje...nakon 10min parenja na 5w, odjednom se opet pojavio onaj odvratan okus u ustima po zagorenosti i smrad totalni - ukratko neparljivost a i dalje tona pare...
Okus je identican kao s origigi tvornickim setupom na tom grijacu, ali nisam koristio wick nego vatu ito istu vatu koja mi u nautilusovom grijacu radi super kao i isti khantal..
E sada... da li mi moze netko reci u cemu je problem? Jel moguce da je to kuciste od grijaca lose izvedeno pa daje tako los okus... i kako bih to eventualno mogao otkloniti?
bilder kostenlos