|
.
Sada je: 28 tra 2026 22:39. | Zadnji put si ovdje bio: 28 tra 2026 22:39. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
| Autor |
Poruka |
|
ciciban74
|
Naslov: Ovisnička duhanska kriza - savjet Postano: 18 srp 2014 09:05 |
|
Pridružen: 16 srp 2014 23:13 Postovi: 44 Lokacija: Župa dubrovačka
|
|
Molio bih savjet kako sto bezbolnije prebroditi krizu tj. da mi bude lakše. Znaci pusač sam 10g. duhana (GoldenVirginia+filter). Danas mi dolazi eVic (nisam mogao cekati vamo2-pa kad dodje :-). Narucio sam virginiju 18mg i jos neke tekucine. Posto mi 50gr duhana traje 2-2.5 dana, koju preporuku za pocetak dajete za tekucinu, voltazu, omazu... kao i sve ostale, mozda meni za sad nepoznate, vrlo bitne elemente, jer jbg. nece biti lako napraviti rez, ipak skidanije nakon 24g. aktivnog pusenja mora dovesti do nekih reakcija. Bacite i vasa iskustva ako se sjecate :-)
_________________  Kayfun Lite Plus - eVic-VTC Mini
|
|
 |
|
 |
|
Max_ZG
|
Naslov: Re: Ovisnička duhanska kriza - savjet Postano: 18 srp 2014 09:15 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 23 svi 2013 20:01 Postovi: 4308 Lokacija: Zagreb, Šalata
|
|
ciciban odakle si, molim te upiši lokaciju u profil.
_________________ There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot. ><((((º>-------------------------------------------   Modovi, akrilni stalci i 3D printanje
|
|
 |
|
 |
|
ciciban74
|
Naslov: Re: Ovisnička duhanska kriza - savjet Postano: 18 srp 2014 09:24 |
|
|
|
Max - upravo sam ažurirao
|
|
 |
|
 |
|
Max_ZG
|
Naslov: Re: Ovisnička duhanska kriza - savjet Postano: 18 srp 2014 09:28 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 23 svi 2013 20:01 Postovi: 4308 Lokacija: Zagreb, Šalata
|
|
Da si iz Zagreba rekao bi ti da navratiš sutra u Palfi, ovako, u Dubrovniku se u zadnje vrijeme skupila mala ali hrabra ekipa pa bi bilo dobro da se s njima povežeš i nađeš na nakom sastanku. Jednom uživo kad ti netko pomogne na početku znači više nego da mi sad pišemo stranice teksta. O krizi na početku dosta je napisano u temama za početnike.
_________________ There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot. ><((((º>-------------------------------------------   Modovi, akrilni stalci i 3D printanje
|
|
 |
|
 |
|
ciciban74
|
Naslov: Re: Ovisnička duhanska kriza - savjet Postano: 18 srp 2014 09:39 |
|
|
Hvala Max, imaš pravo, svakako ću se pridružiti ekipi sa juga. Naravno, sa ovog foruma sam sve što znam i naučio, izgubih oči zadnja tri dana čitajući 
|
|
 |
|
 |
|
Medo
|
Naslov: Re: Ovisnička duhanska kriza - savjet Postano: 18 srp 2014 10:34 |
|
|
|
moje iskustvo govori ovako...... Nisi ovisan o dimu niti duhanu, ovisan si o nikotinu i ostalim kemiskim spojevima što proizlazi iz sagorijevanja cigarete. Parenje ti nadomjesti samo nikotin, nacin konzumiranja i to je to ukratko. Još jedna bitna stvar je rituali koji se odvijaju sa cigaretama o kojima si ovisan.....uzmi, smotaj, stavi u usta, izvadi upaljac, upali. Ima puno radnji oko kojih si ovisan..... Kod parenja za pocetnike najbolje je krenut sa 18 i više miligrama nikotina, okusi su razliciti, u pocetku ne kretat sa vocnim okusima nego striktno sa duhanskim sve dok se ne prilagodiš.
_________________ Medo
|
|
 |
|
 |
|
veljo_81
|
Naslov: Re: Ovisnička duhanska kriza - savjet Postano: 18 srp 2014 12:37 |
|
Pridružen: 08 lip 2014 13:01 Postovi: 913 Lokacija: Kostajnica, BIH
|
|
Uzmi si 24mg, bojim se da ce ti 18 biti slabo, ja kako sam krenuo sa 24 nisam zapalio, tome ima oko mjesec dana, od danas sam na 18, jest malo slabije al ne pomisljam na cigarete
|
|
 |
|
 |
|
Azitryn
|
Naslov: Re: Ovisnička duhanska kriza - savjet Postano: 18 srp 2014 15:06 |
|
|
Svako ima svoj savijet, al ja bi ti isto tako reko da ne treba ni pretjerivat..ja sam pusio largo,stošu i slično oko 7 godina pa nakon toga duhan cca 5 godina, mjenjao sam izmedju golden virginije i Lucky Strikea(ako ti sta znaci smoking zelene rizle i swan mini filteri), zavisi na koji sam kiosk naletio.. Počeo sam parit prije jedno 3mj manje vise, nisam zapalio niti jednom od onda..a kriza je trajala mozda koji dan iskreno(prvi je bio uzas  )..no ono što zelim reci je nisam jos uvijek probo tekucinu jacu od 18mg, a vrtim se stalno oko 14mg. Tako da je moje misljenje da nema potrebe u sebe bacat neke apsurdne kolicine nikotina, a ti probaj, vidi, odluci. Pozdrav
_________________  HANA dna 30, Kayfun Lite
|
|
 |
|
 |
|
kaligula
|
Naslov: Re: Ovisnička duhanska kriza - savjet Postano: 18 srp 2014 17:34 |
|
Pridružen: 17 svi 2014 21:48 Postovi: 115 Lokacija: Malo ŠIBENIK, malo BOL
|
|
Mislim da je zabluda sebe smatrati teškim pušaćem jer pušimo kutiju i pol ili dvije crvenog malbora i na račun toga pariti 24mg/ml nikotina. Ja sam pušio 40 godina i uvjeren sam da mi nije nikotin stvarao ovisnost, nego navika, obred pušenja. Kad sam počeo pariti, bilo je u stanu još par kutija crvenog Malbora i dva važa duhana. POrva tri dana sam kombinirao paru i dim (kao... ono... da mi organizam ne doživi stres!) Tokom ta tri dana sam skužio da sam sebe zavaravam i da treba ići na ili ili! Četvrti dan je igrom slućaja naišao jedan prijatelj kojem sam poklonio sve zaostale kutije cigareta i zalihe duhana. Od onda nikad više nisam zapalija cigaret. I sad se ponosno dićim time. Nakon 40 godina to sam tako jednostavno odradija!!! I ja sam startao sa 24mg/ml. I svako jutro, ili nakon neduge stanke, kad bih povuka prvu paru, tuklo me u grlo. Uf! Pretpostavija sam da je to od nikotina i bacija kratku matematiku: 1,5 kutija × 20 cigareta × 0,9mg nikotina = 27mg nikotina. Neka mi organizam konzumira 50%, to je 13,5mg nikotina dnevno. A ja sam trošija oko 3ml Dekanga od 24mg/ml dnevno. Uz apsorpciju od 50% organizam mi je gutao 36mg nikotina dnevno. Previše! Možda je to bio razlog zašto nisam posezao za cigaretama. Ali svejedno, presjekao sam nikotin na pola i samo kupovao Dekange od 12mg/ml. I smatram da mi je i to puno. I sigurno ću smanjiti na 9 ili možda i 6mg/ml. Ja sam, a to doživljavam od svakoga tko prelazi na paru, htjeo duhan zamjeniti duhanskom aromom. I nakupova sam se svakakvih duhanskih liquida i shvatio da mi ni jedna duhanska aroma ne može istinski zamijeniti okus i miris pravog duhana. I danas, ja, koji sam se kleja da nema šanse ni da provam koju vočnu aromu, samo u njima i uživam. Čovječe, ja koji sam se kleja, danas uživam u aromi banane i kojekakvih kolačića.
|
 |
|
Fosna
|
Naslov: Re: Ovisnička duhanska kriza - savjet Postano: 18 srp 2014 17:57 |
|
Pridružen: 05 svi 2013 10:13 Postovi: 1899 Lokacija: Zagreb, Gajnice
|
Mislim da su Medo i kaligula rekli kaj treba reči  Ja sam u početku bil previše uzbuđen kaj mi nakon xx godina ne treba cigareta. Bez ozbiljne na mjere da prestanem, ja sam prestao i više nisam zapalio niti imao želju zapaliti. Bilo je u početku povuci-potegni sa tekućinama i atijima ali to me poticalo da rješim problem u parenju. Više je to bio izazov, a rješenje nisam niti pomislio tražiti u cigareti. Zavjese više ne smrde, zidovi su bijeli kak sam ih i pofarbao  znal sam da nema šanse da se vratim cigareti. I ja sam krenul sa eVic-om, a ati mi je bio iClear 30. Tekućine su bile Dekang. Za eVic buš čul svašta ali to je izvrstan mod za početnika 
_________________  "People smoke for nicotine but they die from the tar." (Michael Russell)
|
|
 |
|
 |
Sada je: 28 tra 2026 22:39. | Zadnji put si ovdje bio: 28 tra 2026 22:39. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot*, Google [Bot] i 2 gostiju. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |