Forum    FAQ

.

Početna » Forum za početnike

[ 64 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: baterije za driper, subohm, izracun struje praznjenja
 Post Postano: 25 stu 2014 12:34 

Ne razumijem se u baterije otovo nista. Nabavio sam si 1. driper (koji radi), magmu 1:1 clone sa FT. Napravio sam si setup sa kantalom 0.2 na 1.3ohm i vatom, i na tome pario 2 tjedna. Sve to radi, ali me malo razocarala aroma. Nije to to, na kfl+ i russian daju bolju aromu. Pa sam si mislio slozit dual coil. E sad, ne zelim se upuštat u to bez kvalitetne baterije, jer prema onome sto mislim da znam, ako slozim 2 grijaca od 1.4 ohma to onda ispadne 0.7 ohm jel tako? To onda spada u subohm? Mene zanima da li mogu to radit s Li-ion panasonic 18650b 3400mAh s 5.8A strujom praznjenja.
Ako mi možete dat link na temu ili formulu za izracunavanje maksimalne struje praznjenja da si izracunam koju bateriju treba koristit. I još koji koristan savjet. Vidio sam tu na forumu izracun, ali to je davno bilo, kad driper nije padao na pamet, a neki dan sam trazio sat vremena i nisam nasao, pa sam skoro i odustao. Sad mi je palo opet napamet, da bolje iskoristim taj driper. Uzeo sam ga za isprobavanje tekucina, a sad ga ocu iskoristit.

2. pitanje. Ako bude bilo potrebno nabavit bolju bateriju, tipa efest purple, da li cu ju moc punit na nitecore i4?

Lp

Povratak na vrh 

Naslov: Re: baterije za driper, subohm, izracun struje praznjenja
 Post Postano: 25 stu 2014 12:40 

Moj ti je savjet da odustaneš. Ako te razočarala aroma, to je zbog niza činjenica koje ima utjecaja na nju.

1. Previše snage
2. Premali otpor
3. Prevelika komora dripera.

A ti još želiš smanjiti otpor i povečati snagu. Gdje će onda otići aroma?

http://www.theecigstop.com/ecal.html

Tu ti je kalkulator. Koristi decimalne točke.

Povratak na vrh 

Post Postano: 25 stu 2014 12:53 

onda cu odustat. Citao sam na vise mjesta kako magma ima odlican Th i okus tekucine. komotno parim 18mg na njemu. Da povecam broj namotaja? za bolji okus mislim. Nikotina daje i previse

Povratak na vrh 

Post Postano: 25 stu 2014 13:02 

Kako bis ti slozio setup na driperu s velikom komorom? Vise oma? grijac blize/dalje rupi za dovod zraka? tanja/deblja zica?
Silica ili vata? Problem je sto nemam bas vremena za isprobavanje, imao sam po ljeti kad sam i nabavio opremu, sad imam malo vremena, i volio bi da to bolje radi. TH mi nije bitan, samo okus tekucine.

Povratak na vrh 

Post Postano: 25 stu 2014 13:03 

buje3000 je napisao:
onda cu odustat. Citao sam na vise mjesta kako magma ima odlican Th i okus tekucine. komotno parim 18mg na njemu. Da povecam broj namotaja? za bolji okus mislim. Nikotina daje i previse

Magma mi je najdraži dripac i ona najbolje radi na single coil do nekih 20W.
Nisu potrebni bolesno niski ohmi i velika snaga da uživaš u magmi.

Povratak na vrh 

Post Postano: 25 stu 2014 13:07 

Za bolji okus koristi coil od cca 2-2.2 ohma i žicu od 0.18mm. To namotaj na 2.5mm borer, nemoj stisnuti namotaje i provuci vatu. Ili bolje blazinicu.

Garantiram ti bolji okus ako napraviš sve to kako treba. Magma nema tako veliku komoru da joj treba više od toga.

Povratak na vrh 

Post Postano: 25 stu 2014 13:12 

Hvala obojici. Napravit cu kako si napisao Valtere. Napravit cu to sutra kad uvatim vremena. Jedva cekam :hihi:

Povratak na vrh 

Post Postano: 25 stu 2014 17:16 

Valter je napisao:
Za bolji okus koristi coil od cca 2-2.2 ohma i žicu od 0.18mm. To namotaj na 2.5mm borer, nemoj stisnuti namotaje i provuci vatu. Ili bolje blazinicu.

Garantiram ti bolji okus ako napraviš sve to kako treba. Magma nema tako veliku komoru da joj treba više od toga.

O boze, pa koje su ovo gluposti, ne razumjem kako uopce ikome padne na pamet nekome preporuciti da na driper stavlja coil od 2+ ohma sa 0.18 kantalom.....
Ako napravis ovo sto je kolega gore naveo nit ces imat okusa niti pare....
Jednostavno je, driperi nisu osmisljeni za toliki otpor. Coil ce ti plivati u tekucini i jedva da ce se uspjet zagrijat
E sad, kazes da ti fali arome, probaj napraviti MC sa malo debljim kantalom, neka ti bude oko 1.5ohma(ne moras se brinut o baterijama, sve to mogu progurati) i malo si smanji air flow. Dobit ces savrsenu aromu i skoro pa nikakvo odrzavanje jer kad mjenjas jednom dnevno pamuk samo malo spali zicu i ko nova je

Povratak na vrh 

Post Postano: 25 stu 2014 17:36 
Moderator

:popcorn:

Povratak na vrh 

Post Postano: 25 stu 2014 17:37 

kockan je napisao:
Valter je napisao:

O boze, pa koje su ovo gluposti, ne razumjem kako uopce ikome padne na pamet nekome preporuciti da na driper stavlja coil od 2+ ohma sa 0.18 kantalom.....
Ako napravis ovo sto je kolega gore naveo nit ces imat okusa niti pare....
Jednostavno je, driperi nisu osmisljeni za toliki otpor. Coil ce ti plivati u tekucini i jedva da ce se uspjet zagrijat
E sad, kazes da ti fali arome, probaj napraviti MC sa malo debljim kantalom, neka ti bude oko 1.5ohma(ne moras se brinut o baterijama, sve to mogu progurati) i malo si smanji air flow. Dobit ces savrsenu aromu i skoro pa nikakvo odrzavanje jer kad mjenjas jednom dnevno pamuk samo malo spali zicu i ko nova je

Budeš to već naučio. Samo dobro pazi na satu i slušaj starije što kažu.

Povratak na vrh 

[ 64 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sljedeća

Početna » Forum za početnike

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club