|
.
Sada je: 25 tra 2026 11:09. | Zadnji put si ovdje bio: 25 tra 2026 11:09. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
| Autor |
Poruka |
|
Verona
|
Naslov: Jos jedan pocetnik Postano: 05 vel 2015 03:15 |
|
|
Pozdrav svima. Novi sam u ovome, pa imajte strpljenja Narucio sam ovaj start kit https://www.fasttech.com/p/1411402Ce biti dobar za pocetak? Koliko ce mi trajati otprilike taj set? Jeli istina da se grijaci mijenjaju svaki mjesec dana? Sada, koliko kuzim mi treba neki liquid ali ono sto ne razumijem kakav. Citao sam malo savjete ovdje, treba mi neki okus ali ne znam po cemu izabrati bazu, koj omjer PG/VG i koliko posto nikotina da bude unutra. Citao da neki ovdje kupuju pa recimo na ovome sajtu ako uzmem kao bazu: http://sm-bjelovar.hr/baze/1-traditiona ... _baza-50mli onda recimo aromu: http://sm-bjelovar.hr/vocne-arome/4-amarena.htmlBi to licilo na nesto kad pomijesam? Ili je najbolje uzeti vec mix, tipa: http://sm-bjelovar.hr/duhanske-arome/16 ... e_mix-50ml ? Nisam jaki pusac. Popusim oko 10 cigareta na dan i plan bi bio zapoceti sa malo nikotina i na kraju kompletno ga izbaciti. (Ako je to moguce uopce  ) Puno pitanja ali eto.. Hvala unaprijed na odgovorima. 
|
|
 |
|
 |
|
Fyla
|
Naslov: Re: Jos jedan pocetnik Postano: 05 vel 2015 10:05 |
|
Pridružen: 17 pro 2014 12:44 Postovi: 962 Lokacija: Mali Bukovec
|
Set ko set, poslužit će za početak, al brzo češ htjet nešt bolje  . Jedino ti sa FT to traje dok ne stigne. Nadam se da si to uzeo u obzir, jer možeš čekati i do mjesec dana. Trajanje grijača ovisi o količini parenja i održavanju. 2 tjedna bi trebao takav držat bez problema, moguće i mjesec dana. Što se tekućina tiće, za početak ti je najbolje uzet neke gotove tekućine, nema potrebe mješat dok malo to sve ne "usvojiš". Za početak ljudi preporučaju 50/50 VG/PG, kasnije možeš mijenjat i vidjet šta ti bolje paše. Količinu nikotina odaberi prema tome kakve si analogne pušio otprilike. 6mg slabo, 9-12mg srednje, 18-24mg jako
_________________ mod: GP PAPS X v1.5®, GP PAPS V3 & V4®, GP Piccolo V1 & V4®, Dani Ex V2+®, Telegonos®, BBox rev 3.a®, GG Esterigon®, GG Proteus® atty: byLEO Apollo®, GP Spheroid V4®, GG Tilemahos V1 & V2plus®, GG Penelope V4 Mini®, byLEO Sophia V2®, GG Tilemahos Armed®, GP Dripper®, Hurricane V1.3®
|
|
 |
|
 |
|
buje3000
|
Naslov: Re: Jos jedan pocetnik Postano: 05 vel 2015 12:29 |
|
|
možeš počet s 18mg nikotina za početak, ne više. na početku ti je bitno da dobiješ svoju dozu nikotina a da ne vučeš stalno, pa mislim da je 18mg taman. Grijač će ti držat 2 tjedna, možda i više, ovisi o tebi, grijač radi i mjesec dana ali kvaliteta pare (okus) bude loš. Jesi naručio i glave grijača? ako nisi, naruči. na fasttechu su ti duplo jeftiniji nego tu u RH, ali traži da piše Authentic ispred. Šta se tiče tekućina, imaš ove što ti je Fyla preporučio ja počeo s ovima: http://e-tekucine.com.hr/ako bi nešto probao a da ti se skočit do mene pošalji PP ako ideš mješat odmah, kontaktiraj Valtera tu na forumu ima odličnu bazu i tekućine
_________________ Vandyvbape pulse + Zlide top jer - ne da mi se 
|
|
 |
|
 |
|
Fosna
|
Naslov: Re: Jos jedan pocetnik Postano: 05 vel 2015 12:49 |
|
Pridružen: 05 svi 2013 10:13 Postovi: 1899 Lokacija: Zagreb, Gajnice
|
|
trajanje grijača nemoj računati u mjesecima, danima i sl. Računaj u mililitrima ili tankovima. Meni su samo dva tanka dobra na jednom EVOD grijaču. Nakon toga više ne.
_________________  "People smoke for nicotine but they die from the tar." (Michael Russell)
|
|
 |
|
 |
|
D-I-A-B-L-O
|
Naslov: Re: Jos jedan pocetnik Postano: 05 vel 2015 14:25 |
|
Pridružen: 13 srp 2013 18:42 Postovi: 857 Lokacija: Edmonton, Alberta
|
Ovo bi mogao čekati da ti stigne i preko mjesec dana, ako se nije nešto u međuvremenu promjenilo. Naime, baterije iz kine, po onome kako je do sada bilo, putuju kopnenim putem, odnosno brodom. Evod nije loš atomizer, ali nakon 3-4 tanka degradira okus poprilično. Poslužit će ti za prvu ruku, no ubuduće prvo pitaj gdje šta uzeti, pa onda uzimaj, jer ćeš sigurno dobiti savjete za puno bolje stvarčice, a za mrvicu veću cijenu 
|
 |
|
Verona
|
Naslov: Re: Jos jedan pocetnik Postano: 05 vel 2015 17:33 |
|
|
Hvala svima na savjetima  Fyla je napisao: Jedino ti sa FT to traje dok ne stigne. Nadam se da si to uzeo u obzir, jer možeš čekati i do mjesec dana. Trajanje grijača ovisi o količini parenja i održavanju. 2 tjedna bi trebao takav držat bez problema, moguće i mjesec dana. Da da, vec sam narucivao sa FT neke sitnice i baterije pa znam da zna biti spor shipping. Mada ne kuzim kako svi ostali budu brzi, a svi salju iz Kine. To mi je enigma. Sa BG mi dodju baterije za 2 tjedna max. Tako i ebay, relativno brzo stigne. Onda cu krenuti sa nekim gotovim mixevima. Ima neki koji si probao i mozes preporuciti? Znam da to vise ide od gusta do gusta, ali opet volim cuti misljenja  Mislio sam uzeti neki duhanski mix i neki vocni cisto da nisam na istome. buje3000 je napisao: možeš počet s 18mg nikotina za početak, ne više. na početku ti je bitno da dobiješ svoju dozu nikotina a da ne vučeš stalno, pa mislim da je 18mg taman. Grijač će ti držat 2 tjedna, možda i više, ovisi o tebi, grijač radi i mjesec dana ali kvaliteta pare (okus) bude loš. Jesi naručio i glave grijača? ako nisi, naruči. na fasttechu su ti duplo jeftiniji nego tu u RH, ali traži da piše Authentic ispred. Šta se tiče tekućina, imaš ove što ti je Fyla preporučio ja počeo s ovima: http://e-tekucine.com.hr/Di si sused  Nasao sam paket grijaca https://www.fasttech.com/products/3007/10004696/1386200Za Evod nisam nasao "authentic" pa cu narucit ovaj pa kad stigne, stigne. Sto se ovog sajta za tekucine tice, otvara mi razne lule i cigarete, ali ne otvara mi tekucine, ni na Chromu ni na Firefoxu. Probat cu kasnije. Fosna je napisao: trajanje grijača nemoj računati u mjesecima, danima i sl. Računaj u mililitrima ili tankovima. Meni su samo dva tanka dobra na jednom EVOD grijaču. Nakon toga više ne. Ozbiljno? Ovo mi je novo! Koliko si cigareta pusio prije? I koliko ti traju ta 2 tanka? D-I-A-B-L-O je napisao: Ovo bi mogao čekati da ti stigne i preko mjesec dana, ako se nije nešto u međuvremenu promjenilo. Naime, baterije iz kine, po onome kako je do sada bilo, putuju kopnenim putem, odnosno brodom. Evod nije loš atomizer, ali nakon 3-4 tanka degradira okus poprilično. Poslužit će ti za prvu ruku, no ubuduće prvo pitaj gdje šta uzeti, pa onda uzimaj, jer ćeš sigurno dobiti savjete za puno bolje stvarčice, a za mrvicu veću cijenu  Istina, baterije iz Kine imaju neku drugu normativu (sto izgleda samo FT postuje). Narucio sam si bio neke baterije za lampu i cekao 2 i pol mjeseca... A sa BG dodju za 10-15 dana max. Hajmo onda poslusati tvoj savjet i gledati unaprijed pa da odmah pitam sta se moze dobro kupiti? Koju e-cigaretu preporucujes, ili koju kombinaciju atomizera i baterije kupiti? Dali uzeti atomizer, clearomizer ili cartomizer?
|
|
 |
|
 |
|
Fyla
|
Naslov: Re: Jos jedan pocetnik Postano: 05 vel 2015 17:47 |
|
Pridružen: 17 pro 2014 12:44 Postovi: 962 Lokacija: Mali Bukovec
|
|
Kod tekucina stvarno zavisi od svakog. Al za pocetak probaj ono sto se najvise trazi, ako ti ne pase prosljedis dalje. Recimo probaj Cohiba, French pipe, 555, Tribeca, neki spominju RY4, Max blend itd. Uglavnom moras probat da vidis sta tebi pase.
Sto se atomizera tice, provo prouci ovdje forum za pocetnike, imas dosta poucnih sticky tema. Mislim da si ih trebao procitat i prije nego si zakapario ovaj kit, al dobro.... Svakako prouci sta drugi koriste i pricaju i onda ubaci pitanja. Ovdje ljudi stvarno pomognu
_________________ mod: GP PAPS X v1.5®, GP PAPS V3 & V4®, GP Piccolo V1 & V4®, Dani Ex V2+®, Telegonos®, BBox rev 3.a®, GG Esterigon®, GG Proteus® atty: byLEO Apollo®, GP Spheroid V4®, GG Tilemahos V1 & V2plus®, GG Penelope V4 Mini®, byLEO Sophia V2®, GG Tilemahos Armed®, GP Dripper®, Hurricane V1.3®
|
|
 |
|
 |
|
Fosna
|
Naslov: Re: Jos jedan pocetnik Postano: 05 vel 2015 18:14 |
|
Pridružen: 05 svi 2013 10:13 Postovi: 1899 Lokacija: Zagreb, Gajnice
|
"Jeli istina da se grijaci mijenjaju svaki mjesec dana?" S vremenom buš shvatio da pitanje nema smisla  Weco bi mjesečno potrošil možda 4. tanka, ja bi to potrošil za 2 dana. Moj grijač nakon 2 dana izgleda kao i njegov nakon mjesec dana. I on i ja moramo mijenjati grijač, on nakon cca 2 tjedan (2 tanka), ja svaki dan (2 tanka) Ta info. kolko dugo kome traje grijač nije korisna.
_________________  "People smoke for nicotine but they die from the tar." (Michael Russell)
|
|
 |
|
 |
|
sin93
|
Naslov: Re: Jos jedan pocetnik Postano: 05 vel 2015 18:27 |
|
Pridružen: 24 lis 2014 12:53 Postovi: 701 Lokacija: Otok. Vinkovci
|
|
meni grijač na EVODU neki 8-10ml i onda promjenim špagu iznad zavojnice, nakon drugi 8-10ml promjenim cjeli grijač
_________________ 88 Živio drug Staljin
|
|
 |
|
 |
|
buje3000
|
Naslov: Re: Jos jedan pocetnik Postano: 05 vel 2015 18:39 |
|
|
|
najbolje mijenjat grijač kad ti kvaliteta parenja opadne. ili radit dryburn. Većina nas je na RBA iliti rebuildable atomizer i mjenjamo grijač kako nam puhne, ja osobno mijenjam svaka 3-4 dana kako uhvatim vremena s tim da usporedno trošim 2 različite tekućine u 2 različita atomizera, ispadne da mijenjam svaka 4ml. E sad, netko će ti preporučiti "dryburn" radit svakih poparenih recimo 3-4ml tekućine. S dryburnom grijač može potrajat par tankova više. Njime spališ nečistoće nakupljene na zavojnici. Bude bolje, ali nije kao novi grijač naravno. Kad budeš iskusniji, možeš sam premotat grijač, ako se taj grijač može rastavit
_________________ Vandyvbape pulse + Zlide top jer - ne da mi se 
|
|
 |
|
 |
Sada je: 25 tra 2026 11:09. | Zadnji put si ovdje bio: 25 tra 2026 11:09. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot*, Google [Bot] i 0 gostiju. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |