| Autor |
Poruka |
|
irriducibili
|
Naslov: Grijac za pocetnika Postano: 05 vel 2015 00:36 |
|
|
Bok svima, prije kojih tjedan dana sam nabavio kayfun nano i doslo je vrijeme za prvi grijac. I nakon 20ak pokusaja sastavljanja grijaca, vecina neuspjesnih, provlacenja pamuka, i slicno - 0 bodova. Sutra idem na put navecer i bez ovoga sam opet pred iskusenjem povratka medju duhandzije  Pogledao sam 3-4 videa na yt i jednostavno ne ide, bez obzira na sve. Tako da molim dobru dusu koja moze par minuta (ili desetaka minuta posto sam svaki grijac po 20ak minuta radio) odvojit za totalnog pocetnika koji placa kavu ili pivu u zamjenu za instrukcije da se javi, dolazim u bilo koji dio ZG! Hvala decki ( i cure )!
|
|
 |
|
 |
|
buje3000
|
Naslov: Re: Grijac za pocetnika Postano: 05 vel 2015 00:43 |
|
|
ako ti se nitko ne javi, probaj napravit grijač usporedno s ovim videom od PBussarda, ja sam taj video gledao kad sam radio prvi put grijač na kayfunu i uspjelo iz prve, s time da ne moraš radit microcoil (stiskanje i paljenje žice da ispadne kao tuba) na 22.30 min nego možeš namotati običnu zavojnicu s razmakom između namotaja. lik ti sve lijepo objasni i nemaš beda. https://www.youtube.com/watch?v=aWrFsa6YOaE
_________________ Vandyvbape pulse + Zlide top jer - ne da mi se 
|
|
 |
|
 |
|
Ladislav
|
Naslov: Re: Grijac za pocetnika Postano: 05 vel 2015 00:49 |
|
|
Koristi promjer (npr. svrdlo od 2,5mm - lakše ćeš provući vatu). Samo strpljivo i pomalo. Rado bih ti pomogao ali malo sam dalje - Rijeka. Javi nam, poslikaj malo kad uspiješ 
|
|
 |
|
 |
|
razdor
|
Naslov: Re: Grijac za pocetnika Postano: 05 vel 2015 00:55 |
|
|
cudno da nemos slozit setup gledajuci video ali ocito se i to desava. ono sto te mozda muci je bas video, jer na videu to izgleda uvecano jer je zumirano. ako nemos provuci vatu to znaci da imas previse vate. smanji, pa jos smanji, i kad budes mislio da stvarno imas premalo vate onda si taman stavio vate  i ta vata ti treba proci kroz grijac bez problema(ne prelako ne pretesko). nisi doduse rekao s kojom zicom radis, mozda te muci i sto ti je pretanka zica pa kad stavis vise vate ti se sve to raz*ebe.
_________________   Glup si ko Karamarko http://goo.gl/A9lj9A
|
|
 |
|
 |
|
buje3000
|
Naslov: Re: Grijac za pocetnika Postano: 05 vel 2015 00:58 |
|
|
još da nadodam, imam dvije lijeve, prvi put mi trebalo dobrih pola sata za napravit grijač ali je uspjelo, najveća moka je bila odabrat koliko vate stavit coil podigni oko 2-2.5mm od rupe, prije nego staviš vatu napravi probno paljenje da vidiš da li se ravnomjerno žica grije da nemaš hotspot i onda provuci vatu, namoči vatu, stavi dimnjak i tank, pazi kako puniš - držanje prsta na rupi za zrak - pbussardo objasni kako u detalje - natoči i na početku kad budeš pario pali po malo - (da ne osjetiš spaljeno) - kratki pritisci na fire tipki i uvlačenje dok se sve lijepo ne natopi i nakon cca 5 min možeš već duža povlačenja. Nadam se da smo ti pomogli, ako ne onda sutra tokom dana.
|
|
 |
|
 |
|
buje3000
|
Naslov: Re: Grijac za pocetnika Postano: 05 vel 2015 01:00 |
|
|
|
vate možeš stavit da ti vata dodiruje 3/4 promjera coila. Vata će povećati svoj volumen kad se natopi i to će bit ok
|
|
 |
|
 |
|
Ladislav
|
Naslov: Re: Grijac za pocetnika Postano: 05 vel 2015 01:12 |
|
|
Evo kako napravim. Obično vatu namočim sa liquidom i iglom bočice je posremim na mjesto, pa tek onda stavljam komoru za parenje i dimnjak. Također malo liquida stavim i po coilu, ali stavim bazu vodoravno da ne ulijem u kanal za zrak. I nema problem aodmah parim punom snagom  
|
|
 |
|
 |
|
buje3000
|
Naslov: Re: Grijac za pocetnika Postano: 05 vel 2015 01:22 |
|
|
|
prvih 2 mjeseca sam stavljao previše vate, radio MC,-isto je radilo, manje vate - isto radi. Nakon par mjeseci vidio da mi je obična zavojnica (razmaknto ko na ladislavovoj slici) - bolje riješenje. kako je tebi bolje morat ćeš sam skužit tokom vremena. Sad napravi da radi da imaš za na put. Meni se činilo kad bi stavio manje vate da nikotin prije bubne. ovako kako je ladislav uslikao bi trebalo izgledat. nikad ne pali grijač na suho, vata mora bit namočena liquidom
|
|
 |
|
 |
|
mravak
|
Naslov: Re: Grijac za pocetnika Postano: 05 vel 2015 01:38 |
|
|
Drustvo se nalazi svaku subotu u  prema Crnomercu... zaleti se tamo i sve rjesis u 5min Tamo su od cca. 9-13h
_________________ Ako te uhvati napadaj radinosti, mirno sjedni u ćošak i čekaj da te napadaji prođu!  Top III :Habana, Grandmaster, Grenada I² Element18350/18650+kick, Ant-i-Mod +5V, Ergo69-Yenki69,UD Agi,IgoW
|
|
 |
|
 |
|
dady93
|
Naslov: Re: Grijac za pocetnika Postano: 05 vel 2015 03:20 |
|
|
mravak je napisao: Drustvo se nalazi svaku subotu u  prema Crnomercu... zaleti se tamo i sve rjesis u 5min Tamo su od cca. 9-13h Do tad bu čovijek propušil,navodno... ...Sutra idem na put navecer i bez ovoga sam...irriducibili imaš PP
|
|
 |
|
 |