|
.
Sada je: 25 tra 2026 12:36. | Zadnji put si ovdje bio: 25 tra 2026 12:36. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
| Autor |
Poruka |
|
buje3000
|
Naslov: baterije za driper, subohm, izracun struje praznjenja Postano: 25 stu 2014 12:34 |
|
|
|
Ne razumijem se u baterije otovo nista. Nabavio sam si 1. driper (koji radi), magmu 1:1 clone sa FT. Napravio sam si setup sa kantalom 0.2 na 1.3ohm i vatom, i na tome pario 2 tjedna. Sve to radi, ali me malo razocarala aroma. Nije to to, na kfl+ i russian daju bolju aromu. Pa sam si mislio slozit dual coil. E sad, ne zelim se upuštat u to bez kvalitetne baterije, jer prema onome sto mislim da znam, ako slozim 2 grijaca od 1.4 ohma to onda ispadne 0.7 ohm jel tako? To onda spada u subohm? Mene zanima da li mogu to radit s Li-ion panasonic 18650b 3400mAh s 5.8A strujom praznjenja. Ako mi možete dat link na temu ili formulu za izracunavanje maksimalne struje praznjenja da si izracunam koju bateriju treba koristit. I još koji koristan savjet. Vidio sam tu na forumu izracun, ali to je davno bilo, kad driper nije padao na pamet, a neki dan sam trazio sat vremena i nisam nasao, pa sam skoro i odustao. Sad mi je palo opet napamet, da bolje iskoristim taj driper. Uzeo sam ga za isprobavanje tekucina, a sad ga ocu iskoristit.
2. pitanje. Ako bude bilo potrebno nabavit bolju bateriju, tipa efest purple, da li cu ju moc punit na nitecore i4?
Lp
_________________ Vandyvbape pulse + Zlide top jer - ne da mi se 
|
|
 |
|
 |
|
Valter
|
Naslov: Re: baterije za driper, subohm, izracun struje praznjenja Postano: 25 stu 2014 12:40 |
|
Pridružen: 01 vel 2013 12:48 Postovi: 1316 Lokacija: Velika Gorica
|
Moj ti je savjet da odustaneš. Ako te razočarala aroma, to je zbog niza činjenica koje ima utjecaja na nju. 1. Previše snage 2. Premali otpor 3. Prevelika komora dripera. A ti još želiš smanjiti otpor i povečati snagu. Gdje će onda otići aroma? http://www.theecigstop.com/ecal.htmlTu ti je kalkulator. Koristi decimalne točke.
|
 |
|
buje3000
|
Naslov: Re: baterije za driper, subohm, izracun struje praznjenja Postano: 25 stu 2014 12:53 |
|
|
|
onda cu odustat. Citao sam na vise mjesta kako magma ima odlican Th i okus tekucine. komotno parim 18mg na njemu. Da povecam broj namotaja? za bolji okus mislim. Nikotina daje i previse
|
|
 |
|
 |
|
buje3000
|
Naslov: Re: baterije za driper, subohm, izracun struje praznjenja Postano: 25 stu 2014 13:02 |
|
|
|
Kako bis ti slozio setup na driperu s velikom komorom? Vise oma? grijac blize/dalje rupi za dovod zraka? tanja/deblja zica? Silica ili vata? Problem je sto nemam bas vremena za isprobavanje, imao sam po ljeti kad sam i nabavio opremu, sad imam malo vremena, i volio bi da to bolje radi. TH mi nije bitan, samo okus tekucine.
|
|
 |
|
 |
|
coldyl
|
Naslov: Re: baterije za driper, subohm, izracun struje praznjenja Postano: 25 stu 2014 13:03 |
|
|
buje3000 je napisao: onda cu odustat. Citao sam na vise mjesta kako magma ima odlican Th i okus tekucine. komotno parim 18mg na njemu. Da povecam broj namotaja? za bolji okus mislim. Nikotina daje i previse Magma mi je najdraži dripac i ona najbolje radi na single coil do nekih 20W. Nisu potrebni bolesno niski ohmi i velika snaga da uživaš u magmi.
|
 |
|
Valter
|
Naslov: Re: baterije za driper, subohm, izracun struje praznjenja Postano: 25 stu 2014 13:07 |
|
|
|
Za bolji okus koristi coil od cca 2-2.2 ohma i žicu od 0.18mm. To namotaj na 2.5mm borer, nemoj stisnuti namotaje i provuci vatu. Ili bolje blazinicu.
Garantiram ti bolji okus ako napraviš sve to kako treba. Magma nema tako veliku komoru da joj treba više od toga.
|
 |
|
buje3000
|
Naslov: Re: baterije za driper, subohm, izracun struje praznjenja Postano: 25 stu 2014 13:12 |
|
|
Hvala obojici. Napravit cu kako si napisao Valtere. Napravit cu to sutra kad uvatim vremena. Jedva cekam 
|
|
 |
|
 |
|
kockan
|
Naslov: Re: baterije za driper, subohm, izracun struje praznjenja Postano: 25 stu 2014 17:16 |
|
|
Valter je napisao: Za bolji okus koristi coil od cca 2-2.2 ohma i žicu od 0.18mm. To namotaj na 2.5mm borer, nemoj stisnuti namotaje i provuci vatu. Ili bolje blazinicu.
Garantiram ti bolji okus ako napraviš sve to kako treba. Magma nema tako veliku komoru da joj treba više od toga. O boze, pa koje su ovo gluposti, ne razumjem kako uopce ikome padne na pamet nekome preporuciti da na driper stavlja coil od 2+ ohma sa 0.18 kantalom..... Ako napravis ovo sto je kolega gore naveo nit ces imat okusa niti pare.... Jednostavno je, driperi nisu osmisljeni za toliki otpor. Coil ce ti plivati u tekucini i jedva da ce se uspjet zagrijat E sad, kazes da ti fali arome, probaj napraviti MC sa malo debljim kantalom, neka ti bude oko 1.5ohma(ne moras se brinut o baterijama, sve to mogu progurati) i malo si smanji air flow. Dobit ces savrsenu aromu i skoro pa nikakvo odrzavanje jer kad mjenjas jednom dnevno pamuk samo malo spali zicu i ko nova je
|
|
 |
|
 |
|
spavle
|
Naslov: Re: baterije za driper, subohm, izracun struje praznjenja Postano: 25 stu 2014 17:36 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 08 ožu 2013 10:24 Postovi: 4005 Lokacija: ZG, Prexico City
|
_________________  MOD: SXK Nebula Zero Mini, Koopor Mini 60W, Cloupor Mini Plus Atty: Taifun Kayfun Cubis HH.357
|
|
 |
|
 |
|
Valter
|
Naslov: Re: baterije za driper, subohm, izracun struje praznjenja Postano: 25 stu 2014 17:37 |
|
|
kockan je napisao: Valter je napisao: Za bolji okus koristi coil od cca 2-2.2 ohma i žicu od 0.18mm. To namotaj na 2.5mm borer, nemoj stisnuti namotaje i provuci vatu. Ili bolje blazinicu.
Garantiram ti bolji okus ako napraviš sve to kako treba. Magma nema tako veliku komoru da joj treba više od toga. O boze, pa koje su ovo gluposti, ne razumjem kako uopce ikome padne na pamet nekome preporuciti da na driper stavlja coil od 2+ ohma sa 0.18 kantalom..... Ako napravis ovo sto je kolega gore naveo nit ces imat okusa niti pare.... Jednostavno je, driperi nisu osmisljeni za toliki otpor. Coil ce ti plivati u tekucini i jedva da ce se uspjet zagrijat E sad, kazes da ti fali arome, probaj napraviti MC sa malo debljim kantalom, neka ti bude oko 1.5ohma(ne moras se brinut o baterijama, sve to mogu progurati) i malo si smanji air flow. Dobit ces savrsenu aromu i skoro pa nikakvo odrzavanje jer kad mjenjas jednom dnevno pamuk samo malo spali zicu i ko nova je Budeš to već naučio. Samo dobro pazi na satu i slušaj starije što kažu.
|
 |
Sada je: 25 tra 2026 12:36. | Zadnji put si ovdje bio: 25 tra 2026 12:36. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |