| Autor |
Poruka |
|
rkaracic
|
Naslov: Čišćenje nove opreme Postano: 09 tra 2015 01:40 |
|
|
|
Pozdrav ekipa,
kako sam se u ovih 2 mjeseca zagrijao za ugodan zadah iz usta nakon dimilice, skužio sam da mi je trenutačni setup preslab (Spinner2+EMOW) i uhvatila me šoping groznica na fasttechu. Da skratim priču, stižu 3 atty-a (uz mod i ostatak igračaka). Svi su RBA atty-ići.
Moje pitanje je, kako čistite "frišku" robu ? Koje su vaše drevne tehnike ?
Mislio sam rastaviti atty-e i sav metal pobacati u lonac i krenuti kuhati, ali brzo (trosatno) guglanje me je samo zbunilo. Na par mjesta sam naletio da nije dobro kuhanje jer nisu svi dijelovi od SS-a (najviše se na šarafiće to odnosi koliko sam pohvatao) i većina ih pere u alkoholu/sodi bikarboni/limunskoj kiselini itd. itd.
Sorry unaprijed ako je ovo pitanje bilo već postavljeno, ali nisam uspio pronaći na forumu takvo pitanje (ni pretražnik nije urodio plodom).
|
 |
|
Max_ZG
|
Naslov: Re: Čišćenje nove opreme Postano: 09 tra 2015 08:49 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 23 svi 2013 20:01 Postovi: 4308 Lokacija: Zagreb, Šalata
|
|
1. soda bikarbona, ocat, arf (Ajax) za SS. 2. ispiranje u toploj vodi
_________________ There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot. ><((((º>-------------------------------------------   Modovi, akrilni stalci i 3D printanje
|
|
 |
|
 |
|
rkaracic
|
Naslov: Re: Čišćenje nove opreme Postano: 09 tra 2015 10:06 |
|
|
Na taj tvoj recept sam bio naišao (već je zapisan u tekicu  ), ali je u toj temi bila rasprava o redovnim čišćenjima od upotrebe, ne o čišćenjima od Kine. Taj mix bi trebao poskidati i strojne masti/ulja koja mogu ostati na opremi ?
|
 |
|
Max_ZG
|
Naslov: Re: Čišćenje nove opreme Postano: 09 tra 2015 10:18 |
|
 |
| Moderator |
 |
|
|
to je recept za pranje od Kine, par sati u tome i sve ode, za redovitio pranje za koristim samo toplu vodu, eventualno sodu bikarbonu ali to svakih par mjeseci
_________________ There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot. ><((((º>-------------------------------------------   Modovi, akrilni stalci i 3D printanje
|
|
 |
|
 |
|
rkaracic
|
Naslov: Re: Čišćenje nove opreme Postano: 09 tra 2015 10:21 |
|
|
|
Odlično. To je onda to što mi treba.
Još samo jedno pitanje. Jel detaljno rastaviš atty kod prvog čišćenja (svaki šaraf izvadiš itd.) ili samo rastaviš glavne dijelove ? Da li skidaš gumice sa atty-a ? Ne znam hoće li ih ovaj mix nagristi.
|
 |
|
Max_ZG
|
Naslov: Re: Čišćenje nove opreme Postano: 09 tra 2015 10:24 |
|
 |
| Moderator |
 |
|
|
pa što ga više rastaviš to bolje, a gumice je dobro skinut i posebno oprat recimo s nekim sapunom i toplom vodom
|
|
 |
|
 |
|
equusDU
|
Naslov: Re: Čišćenje nove opreme Postano: 09 tra 2015 10:31 |
|
|
ja sve prvo dobro operem vrelom vodom i onda dezinfekcija rakijom...nema ništa bolje...  samo što sam jednom skoro popijo iz tu rakiju iza slučajno.... 
|
 |
|
mravak
|
Naslov: Re: Čišćenje nove opreme Postano: 09 tra 2015 10:37 |
|
|
|
prvo opal i cetkica za skidanje masti i ulja nakon toga limunska kiselina i kipuca voda za skidanje elektrooksidacije sa ss-a i oksida sa mesinga isprati sa obicnom vodom i dobro posusiti
plasticne i gumene djelove oprati u mlakoj vodi opal-om
_________________ Ako te uhvati napadaj radinosti, mirno sjedni u ćošak i čekaj da te napadaji prođu!  Top III :Habana, Grandmaster, Grenada I² Element18350/18650+kick, Ant-i-Mod +5V, Ergo69-Yenki69,UD Agi,IgoW
|
|
 |
|
 |
|
rkaracic
|
Naslov: Re: Čišćenje nove opreme Postano: 09 tra 2015 21:37 |
|
|
Zakon. Hvala ekipa na savjetima. Najvjerojatnije ću da zadovoljim svoju paranoju iskoristiti sve prijedloge 
|
 |