Malo sam se igrao setupom na kayi.
Napravio sam dual coil (nemojte se smijati, godine su tu a prsti zidarski).
Impresije probe dual coil VS coil.
Uvjeti su identični,
U jednoj kayi imam coil od 2,4Ohma, u drugoj dual coli od zajedničkih 1,5 Ohma-niže SVD ne pogoni. (nemojte skočiti na razliku otpora jer ipak sam još na reguliranom modu i moramo mu vjerovati da isporučuje zadano

)
Oba su namotana kanthalom od 0,2 mm i kod oba colia koristim isti 100% organic coton, po naški vatu.
Obe Kaye pario na 15 Wati sa reguliranim SVDom i narvno sa identičom tekućinom.
Moj zaključak, i tu molim iskusne za komentare.Kod dual coila je okus malo bolji (nije spržen), pare je malo manje.
Kod colia je više pare (cca 15-20%) ali je okus malo sprženiji, para toplija.
Nakon primjene mojh znanja iz fizike, priča je logična.
Coil se više grije i radi više pare, jer na sebe prima 15 Wati snage, ali i više prži.
Dual coil, ako se pari na 15 Wati, svaki pojedinačno radi na 7,5 Wati, no količina pare se zbraja a okus je manje spržen.
Čini mi se da bi se taj dual coil mogao bez bada pogoniti i na 20-25 Wati.
Usput više kao komentar, potvrda već rečenoga u prijašnjim postovima.
micro coil doista radi smeće što se vidi po promjeni boje liquida nakon jedng tanka. Coil se ipak duže vrijeme bolje ponaša.
Slična je priča s npr. 0,3 VS 0,2 mm. 0,2 je bolji, jer se brže žari i hladi i ne radi pi.... po liquidu kada ne treba.
I onda gledamo na yubetube one amere koji se takmiče tko će koristi deblju žicu i tko će je jače priljubiti zavoj uz zavoj.