Forum    FAQ

.

Početna » Forum za početnike

[ 11 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Liqiud - pitanje
 Post Postano: 18 lip 2015 18:21 

Pozdrav! Imam jedno pitanjce...
Da li omjer PG i VG utječe na boju tekućine? Konkretno radi se o navodno istoj tekućini istog proizvođača sa istim mg nikotina.
Razlika je u tome što je 70VG/30PG duplo svijetlija od 50/50... Moguće?

Povratak na vrh 

Naslov:
 Post Postano: 18 lip 2015 19:05 

Ja bi rekao da je moguće, pogotovo ako nisu smiksane u isto vrijeme.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Povratak na vrh 

Naslov: Re: Liqiud - pitanje
 Post Postano: 18 lip 2015 19:15 

o kojim je tekućinama riječ? samo mi reci da je Liqua, onda mogu pomoć :D (original je tamni - kopije ostanu žute)

šalu na stranu, tekućine mjenjaju boju stajanjem, neke (ne sve) u 2 mjeseca od žute postanu tamno smeđe, to je normalno...

Povratak na vrh 

Post Postano: 18 lip 2015 20:40 

Riječ je o Vaping zone tekućini Real cigar. Kupovao sam ju uredno na kiosku u pakiranju od 10ml i onda sam naletio na mtm-u po dosta povoljnijoj cijeni na pakiranje od 100ml i naručio. I quratz. Pretakano, vjerojatno razrijeđeno, boja drugačija, gustoća, sve. Kontaktirao čovjeka, čovjek postavlja glupa pitanja tipa "sa čime ste usporedili tekućinu itd..." Pa sam se zahvalio i odustao od daljnje komunikacije. U ovom slučaju mi nije do bačenih 180-ak kuna (bačenih jer je tekućina neparljiva) nego do pojave onog klasičnog hrvatskog sindroma. A svi znamo o kojem sindromu je riječ. Pa reko idem vas pitat možda su se nenamjerno zeznuli sa omjerom. Ako se radi o tome da tekućina nije dosta dugo odstajala za to me savršeno boli ona stvar jer ju u tom slučaju nisu trebali niti prodati. Ne mislim čekati dva mjeseca da ju krenem koristiti. Ali sumnjam da je u tome stvar jer liquid nema šmek po apsolutno ničemu. Znači ništa plus malo slatkoće na kraju. Ne želim ljudima raditi negativnu reklamu ali ako već nešto prodaješ onda se potrudi da proizvod bude originalan inače će ti firma završiti kao što su mnoge hrvatske firme završile. A svi znamo kako.

Povratak na vrh 

Post Postano: 18 lip 2015 20:51 

Puno je razloga za razliku u boji. Jedan od njih je i količina PG-a. Neke su tekućine sa puno PG svjetlije, a neke tamnije. U slučaju Real Cigara je tamnija. Uvijek. Dok je Cinnamon cookies svjetliji.

I baze sa više PG su tamnije. Ne puno ali jesu.

Razlika je i u okusu. One sa više PG imaju reskiji okus i naizgled je intezivniji.

Postoji ogromna razlika u postupku pripravljanja tekućine. Ukoliko je postupak loš, nema nikakve šanse da je tekućina dobra. Pod loš najviše mislim na općeprihvačeni blender. To puno ljudi radi ali je potpuno pogrešno jer je rezultat uništena tekućina. Ja je takvu ne bi niti pario. Osobito trpe tekućine sa više VG.

Mišljenja sam da je puno pametnije nakapati tekućinu u boćicu nego je pokušati tretirati blenderom, mikrovalnom ili ultrazvučnim čistačem. Ti se uređaji koriste za druge stvari a ne za spravljanje tekućina.

Povratak na vrh 

Naslov: Liqiud - pitanje
 Post Postano: 19 lip 2015 08:59 

Dozrela tekučina sa kioska je VZ tekučina...ova iz shopa...ostavi ju da dozrije..
Potamnila ti bude...s vremenom.
Real Cigar je specifičan, dok ne dozrije...ne valja ništ.
Ako si dobio što si platio...za 3 tjedna bi trebala biti iste boje.
Iako sve to ne drži vodu jer oni prodaju gotovu tekučinu... dozrelu..
Jbg, ponekad i ne ;)

Sent from my Stolarska radionica

Povratak na vrh 

Post Postano: 19 lip 2015 09:11 

ronc je napisao:
Dozrela tekučina sa kioska je VZ tekučina...ova iz shopa...ostavi ju da dozrije..
Potamnila ti bude...s vremenom.
Real Cigar je specifičan, dok ne dozrije...ne valja ništ.
Ako si dobio što si platio...za 3 tjedna bi trebala biti iste boje.
Iako sve to ne drži vodu jer oni prodaju gotovu tekučinu... dozrelu..
Jbg, ponekad i ne ;)

Sent from my Stolarska radionica

:ilu:

"zašto kad pet puta kliknem na fajer tipku, mod više ne radi"

Povratak na vrh 

Post Postano: 19 lip 2015 09:30 

Keopser je napisao:
Pozdrav! Imam jedno pitanjce...
Da li omjer PG i VG utječe na boju tekućine? Konkretno radi se o navodno istoj tekućini istog proizvođača sa istim mg nikotina.
Razlika je u tome što je 70VG/30PG duplo svijetlija od 50/50... Moguće?

Moguće i da se radi o nikotinu. Mijenja boju vremenom (tamni) pogotovo ako se nepravilno skladišti.

Povratak na vrh 

Naslov:
 Post Postano: 19 lip 2015 09:30 

Ja mislim da je ta tekućina dosta dugo stajala. Ako nešto stoji u dućanu i ne prodaje se onda se to snizi- tako je sad kod njih VZ snižen. Moj dojam je da bilo koju tekućinu treba riješiti unutar max. par mj.od kad je smiksana jer mi ako stoji predugo jednostavno to više nije to (što ne znači da nekom drugom to ne valja). Nedavno sam našao par bočica duhanskih tekućina koje redovno parim a koje su odstajale na hladnom cca 5mj. i nisu mi baš legle najbolje-jednostavno su drukčije nakon toliko vremena. Najbolje su mi između 3 tjedna i 2 mjeseca stajanja.
Sve navedeno se ne odnosi na Valterovu Tribecu- ne branim Valtera zato što je naš (forumaš) ali činjenica je da mi je Tribeca dobra i ista i nakon nekoliko mjeseci (koliko mi i treba da potrošim 1dl tekućine).

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Povratak na vrh 

Naslov: Re:
 Post Postano: 19 lip 2015 09:52 
Administrator

mačak je napisao:
Moj dojam je da bilo koju tekućinu treba riješiti unutar max. par mj.od kad je smiksana jer mi ako stoji predugo jednostavno to više nije to (što ne znači da nekom drugom to ne valja).

Ovo je bit. Tekucina je ziva tvar i njezina kvaliteta se mijenja otprilike po gaussovoj krivulji. Kada je liquid na vrhuncu treba ga trositi i drzati na hladnom sto usporava starenje.
Problem je jedino sto nismo svi isti i svakome odgovara drugacija pozicija na krivulji.
Vino je slicno ali u jednoj stvari bitno drugacije. Kvalitetu vina odredjuju autoriteti. Ali to ne znaci da necu autoriteta poslat u kitu i jasno izrec svoje misljenje.

Povratak na vrh 

[ 11 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Početna » Forum za početnike

Trenutno korisnika: bot* i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club